من مدتی است که روی تردمیل در منزل می دوم ولی متاسفانه دچار زانو و کمر درد شدید شده ام، به نظر شما علت چیست؟
زانو و کمر درد شما می تواند احتمالا به علت غیر استاندارد بودن تردمیل و یا نحوه ی استفاده شما از تردمیل باشد. شایان ذکر است دویدن بر روی تردمیل برای افراد میان سال و سالمندی که دارای اضافه وزن بالا می باشند، تمرین مناسبی نیست.
می خواهم بعد از انجام کارهایم ورزش کردن را شروع کنم آیا این فکر درست است؟
اگر منتظر فرصتی هستید تا سرتان خلوت شود و ورزش کردن را شروع کنید، سخت در اشتباه هستید. یک روز امتحان، یک روز خرید، یک روز بیماری، یک روز میهمانی، یک روز مسافرت، یک روز اضافه کاری، یک روز تولد، یک روز فوت عزیزان، یک روز نقص ماشین، یک روز اسباب کشی و هزاران هزار کار دیگر وجود دارد که شما را از فعالیت ورزشی دور نگه دارد. یادتان باشد که کار دنیا تمامی ندارد. فعالیت ورزشی یک اصل است و تمام کارهای فوق را با یک برنامه ریزی منظم در زمانهای دیگر می توان انجام داد.
آیا در طول ورزش و بعد از آن نباید چیزی خورده شود چون باعث چاقی می شود؟
این تفکر اشتباه است. مخصوصا مصرف مایعات به صورت جرعه جرعه در طول فعالیت های ورزشی الزامی بوده در ضمن بعد از اتمام فعالیت ورزشی شما با توجه به هدف خود می توانید مواد غذایی کم کالری یا پرکالری میل کنید. برای آگاهی بیشتر در این خصوص با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.
آیا در خصوص فعالیت ورزشی و مسائل تغذیه ای باید به پزشک مراجعه نمود؟
اصلا به این صورت نمی باشد. شما اگر دچار بیماری هستید، باید به پزشک مراجعه نمایید، در غیر اینصورت نیازی به مراجعه به پزشک نیست چون پزشکان در زمینه تغذیه و ورزش تخصص ندارند. برای مباحث تغذیه ای به کارشناسان تغذیه مراجعه نمایید و برای امور ورزشی به مربیان ورزش تحصیل کرده در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی
آیا مربی ورزشی خوب، مربی است که بدنی بزرگ و زیبا داشته و دارای مقام قهرمانی باشد؟
این شرط قطعی نیست. یادتان باشد مربی خوب باید دارای خصوصیات زیر باشد. حتما قبل از انتخاب مربی ورزش موارد زیر را بررسی نمایید. دارای مدرک دانشگاهی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی. دارای مدرک مربی گری از سازمان ورزش و جوانان در رشته مورد نظر که شما قصد شرکت در آن را دارید. دارای حداقل ۳ سال سابقه مربی گری در سالن ها و میادین مختلف. دارای سابقه قهرمانی و فعالیت ورزشی حداقل در سطح شهر یا استان. دارای حسن شهرت در نزد ورزشکاران و مسئولین.
آیا پیاده روی به عنوان یک فعالیت ورزشی برای افزایش سلامتی موثر نیست؟
پیاده روی اگر سریع باشد می تواند به عنوان یک فعالیت ورزشی مناسب در نظر گرفته شود، مخصوصا اگر به صورت حرفه ای و برنامه ریزی شده اجرا گردد. شایان ذکر است پیاده روی سریع از دویدن ایمن تر می باشد مخصوصا برای افراد میانسال و سالمند. جهت انجام پیاده روی به عنوان یک فعالیت ورزشی با انجمن پیاده روندگان با شماره ۰۹۱۳۲۰۲۳۲۱۱ تماس حاصل فرمایید.
آیا ورزش باعث افت تحصیلی فرزندم می شود؟
شما با کمی محاسبه متوجه می شوید که یک دانش آموز در یک ماه ۷۲۰ساعت زمان دارد. ما از شما می خواهیم از این ۷۲۰ ساعت ۱۲ جلسه ۲ ساعته را (با احتساب رفت و آمد و یک ساعت ورزش)…
آیا من چون بیمارم نمی توانم ورزش کنم؟
ورزش کردن نه تنها برای افراد بیمار مضر بوده بلکه برای آن ها بسیار سودمند می باشد. امروزه به طور کاملا علمی ثابت شده که فعالیت های ورزشی نقش غیر قابل انکاری در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها داشته و هم نقش ارزنده ای در درمان آن ها. اما اگر شما می خواهید از فعالیت های ورزشی به عنوان یک ابزار درمانی استفاده کنید باید حتما زیر نظر پزشک خود و مربی ورزش تحصیل کرده اقدام به این کار نمایید.
آیا بدون کسب آگاهی و آموزش می توان ورزش کرد؟
شاید بارها در رسانه ها شنیده و یا خوانده باشید که ورزش کردن باید علمی باشد. برای انجام یک فعالیت ورزشی با اصول علمی به موارد زیر توجه فرمایید. قبل از شروع فعالیت ورزشی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بدن خود را گرم نمایید. قبل از پایان ورزش ۵ الی ۱۰ دقیقه بدن خود را با قدم زدن و حرکات کششی سرد نمایید. قبل از انجام هر فعالیت ورزشی ابتدا آن را خوب زیر نظر مربی تحصیل کرده آموزش ببینید. (شاید برای شما جالب باشد که حتی پیاده روی دارای اصول علمی مهمی می باشد که می تواند بر سلامتی شما تاثیر بگذارد.) عاجزانه از شما خواهش می کنیم فقط و فقط از مربیان ورزشی که دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته تربیت بدنی هستند راهنمایی بگیرید و به ظاهر افراد توجه نفرمایید. اندام عضلانی و بزرگ دلیل بر سواد و آگاهی نیست. اصل تداوم را در نظر داشته باشید. طبق این اصل برای اینکه فواید حاصل از ورزش برای شما ماندگار باشد نباید تمرینات قطع گردد. اصل تناسب را در نظر داشته باشید. طبق این اصل فعالیت ورزشی که شما انجام می دهید باید با سن، جنس، توانایی ها و امکانات شما تناسب داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است آن فعالیت ورزشی برای شما خطرساز گردد. اصل اضافه بار را در نظر داشته باشید. طبق این اصل برای اینکه شما از لحاظ توانایی های بدنی پیشرفت نمایید باید فشار تمرین همراه با افزایش توانایی های شما افزایش یابد. البته اگر شما برای حفظ سلامتی ورزش می کنید بعد از رسیدن به حد مطلوبی از آمادگی جسمانی دیگر نیازی به رشد آن نیست و شما باید آن را حفظ نمایید.
آیا من چون شنا بلد نیستم نباید به استخر بروم؟
این حرف اکثر افرادی است که از ایشان پرسیده می شود چرا به استخر نمی روید؟ برای ورزش کردن در آب نیاز به بلد بودن شنا نیست. شما اگر شنا هم بلد نباشید می توانید از فواید تمرین در آب در قسمت کم عمق بهره ببرید. فقط لازم است با یک مربی آشنا به ورزش در آب به استخر رفته و تمرینات مورد نظر را آموزش ببینید. تمرین در آب بهترین ورزش برای افراد سالمند و افرادی است که دچار مشکل زانو و کمر هستند. انجام تمرین در آب به ورزشکاران حرفه ای که دارای تمرینات سنگین هستند جهت ریکاوری توصیه می گردد.
آیا بدون مکمل نمی توان ورزش کرد؟
متاسفانه امروزه شاهد رشد روز افزون مصرف مکمل و چربی سوزها در میان اقشار جامعه مخصوصا جوانان می باشیم. به حدی که برخی اظهار می کنند بدون مصرف مکمل نمی توانند ورزش کنند و یا اصطلاحا توان و حال ورزش کردن را ندارند. هر گاه خواستید نسبت به مصرف مکمل ها بیاندیشید اصول زیر را در نظر بگیرید. مصرف مکمل های ورزشی به غیر از چربی سوزها به خودی خود مضر نبوده به شرطی که محصولی باکیفیت خریداری شود. متاسفانه در کشور ایران به علت نبودن نمایندگی های مجاز کارخانه های معروف دنیا، دسترسی به مکمل باکیفیت بالا موجود نمی باشد. در صورت وجود هم، قیمت بالایی دارند و مقرون به صرفه نمی باشد. ورزشکاران حرفه ای با توجه به انجام تمرینات سنگین هر روزه در ۲ الی ۳ نوبت نیاز به مصرف مکمل های ورزشی دارند. افرادی که برای تناسب اندام و سلامتی ورزش می کنند به هیچ عنوان نیاز به مصرف مکمل ورزشی ندارند مگر در موارد خاص با مشورت پزشک. در صورت نیاز به مصرف مکمل فقط با نظر مربی ورزشی تحصیل کرده و متخصص تغذیه اقدام به تهیه مکمل نمایید. به هیچ عنوان از مربیان داخل سالن های ورزشی مکمل تهیه ننمایید. شما از نمایندگی های مجاز و داروخانه ها مکمل تهیه فرمایید. مکمل ورزشی با دارو متفاوت است. مصرف داروها به هر عنوان برای هر شخص مضر می باشد. برخی از این داروها عبارتند از هورمون رشد، داروهای استروئیدی، انسولین، قسمت اعظم چربی سوزها و … از خرید مکمل های ورزشی که تاریخ مصرف آن ها خوانا نیست، درب آن باز است، بسته بندی آن ضعیف است، دارای سایت، آدرس مشخص و مارک معتبر نمی باشد و دارای کد امنیتی در سایت نیست جدا بپرهیزید. با توجه به وجود محصولات تقلبی فراوان در بازار، شرکت های تولید کننده مکمل های ورزشی از بارکدهای امنیتی بر روی محصولات استفاده می کنند که توسط خریدار امکان ردیابی محصول در سایت معرفی شده وجود داشته باشد. حتما قبل از خرید محصول کد مربوطه را از جعبه یادداشت کرده و به سایت آن محصول مراجعه نمایید. البته مشاوره با یک مربی ورزشی تحصیل کرده در رشته تربیت بدنی را فراموش نکنید. مکمل اگر حتی مرغوب و اصلی باشد، اگر بیش از اندازه مصرف گردد به راحتی به کلیه، پوست و کبد شما آسیب می رساند. در زیر به برخی از جملات مربی نماها، افراد سودجو و ناآگاه که در سالن های بدنسازی مشغول به فعالیت می باشند اشاره می کنیم: مصرف یک بار این محصول یا دارو ضرری ندارد. محصول و مکملی که در داروخانه ها به فروش می رسد بی فایده است و کیفیت ندارد. جنسی که من می فروشم اصل است و مستقیم از خارج وارد می کنم. با شروع ورزش، در همان ماه اول، مصرف مکمل مورد نیاز است. بدون مصرف مکمل به نتیجه دلخواه نمی رسید. همه ورزشکاران باید مکمل مصرف کنند. فروش مکمل ورزشی سود زیادی دارد پس مراقب باشید توسط افراد سودجو به غیر از پول، سلامتی خود را نیز به خطر نیندازید. مربیان ورزش بی سواد به علت نداشتن علم ورزش و تغذیه، از مکمل و داروها برای تغییر و رشد بدن ورزشکاران استفاده می کنند در صورتی که با یک برنامه تمرین و تغذیه علمی، خیلی راحت می توان به نتایج دلخواه رسید.
می خواهم برای کوچک کردن شکم به باشگاه بروم و ورزش کنم آیا این درست است؟
اگر فقط برای رسیدن به این هدف می خواهید ورزش کنید، بدانید ورزشتان تداوم نخواهد داشت. اهداف شما برای انجام فعالیت ورزشی باید فراتر از این ها باشد. اهداف اصلی و بلند مدت به شرح زیر برای خود تعیین کنید. من ورزش می کنم تا: دارای سلامت قلبی – عروقی باشم. دارای سلامت روحی – روانی باشم. دارای اندامی متناسب و زیبا باشم. از اوقات فراغتم به بهترین نحو استفاده کنم. دارای سلامت بدنی بوده و از بیماری هایی مانند دیابت، آرتروز و … پیشگیری نمایم
آیا انجام یک جلسه ورزش در هفته هم (مانند والیبال یا فوتبال) برای سلامتی مفید است؟
دقیقا برعکس. اگر شما به پزشکان ارتوپد مراجعه فرمایید متوجه می شوید بسیاری از آسیب دیدگی های ورزشی مانند پارگی رباط، مینیسک و … به خاطر آماده نبودن بدن و شرکت در بازی های هفته ای یک جلسه مخصوصا فوتبال…