راهنمای تشخیص و درمان بیماری تب دنگی، هموراژیک

راهنمای تشخیص و درمان بیماری تب دنگی، هموراژیک

راهنمای تشخیص و درمان بیماری تب دنگی، هموراژیک

این راهنما با تالش و مشارکت جمعی از اساتید رشته های تخصصی و فوق تخصصی و کارشناسان وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی با تمرکز بر مراقبت هابی بیمارستانی تب دنگی، تب دنگی هموراژیک و سندروم شوک دنگی تهیه شده است

 

اسامی افراد مسئول گردآوری و تدوین راهنما، به ترتیب حروف الفبا:

دکتر فتح اهلل ادبی، دکتر اورنگ ایالمی، دکتر کمال بصیری، دکتر فرشید رضایی، دکتر پیمان پرچمی، دکتر فرزین خوروش، دکتر کتایون طایری، دکتر پیام طبرسی، دکتر جالل غفارزاده، دکتر مرجان فرزامی، دکتر محمد مهدی فروزانفر، دکتر سعید کریمی، دکتر مجید مختاری، خانم فرناز مستوفیان، دکتر حسن واعظی، دکتر سپیده هراتی

پشه آئدس

مقدمه تب دنگی یک عفونت ویروسی منتقل شونده توسط ناقل می باشد که ویروس آن،عضویاز خانواده Flaviviridae ویروس ها است.

ویروس توسط پشه های ماده از گونه aegypti Aedes، با شیوع کمتر albopictus Aedes و چند گونه دیگر به انسان منتقل می شود.

ویروس دنگی ( DENV ) دارای 4 سروتیپ ،1 ،2 ،3 و 4 می باشد. عفونت با یک سروتیپ باعث ایجادایمنی مادام العمر در برابر آن سروتیپ می شود.

با این حال، عفونت مجدد با یکسروتیپ متفاوت ممکن است رخ دهد. عفونت ثانویه توسط سروتیپ دیگر، خطر ابتال به دنگی شدید را افزایش می دهد.

یک تخمین مدل سازی بار جهانی دنگی را در حدود 390 (%95 CI 284-528 )میلیون عفونت در سال، تخمین زده است که از این تعداد 96 (136-67) میلیون با درجات متفاوتی از شدت بیماری تظاهر می کنند.

نرخ مرگ و میر ( 1 CFR)برای منطقه آسیای جنوب شرقی سازمان بهداشت جهانی (WHO )تقریباً ٪1 گزارش شده است. در هند، شیوع های کانونی دور از مناطق شهری، CFR را بین %3-5 گزارش کرده اند. در سال ،1997 WHO موارد دنگی عالمتدار را به سه دسته تقسیم کرده است: 

1-  fever undifferentiated( تب غیر متمایز)

2- dengue fever (DF)

3- دهنده خونریزی دنگی تب dengue hemorrhagic fever (DHF)

 

راهنمای تشخیص و درمان بیماری تب دنگی، هموراژیک نسخه خرداد 1403- 41 صفحه در پایین به صورت فایل PDF آماده است.

دانلود راهنمای تشخیص و درمان بیماری تب دنگی

نظر بدهید